Божественна літургія у день Святого Пантелеймона

До дня пам’яті Святого Пантелеймона у Володимирському соборі в м. Києві, Святійший Патріарх Київський Філарет відслужив Божественну літургію.

Божественна літургія у день Святого Пантелеймона

У 2010 році генеральний директор Міжнародної клініки відновного лікування Козявкін В.І. був нагороджений нагрудним знаком – Хрестом Пантелеймона Цілителя за сприяння розвитку галузі охорони здоров'я, особистий вагомий внесок у розвиток і зміцнення медичної галузі, впровадження сучасних методів діагностики і лікування, а також за сумлінну працю, творчу ініціативу, професійну майстерність, доброчинну діяльність, інші здобутки на ниві охорони здоров’я населення.

Уперше в історії України в сфері медицини з’явилася ця найвища відомча нагорода за досягнення великої мети – служінню людям.

До дня пам’яті Святого великомученика та цілителя Пантелеймона у Володимирському кафедральному соборі в м. Києві, Святійший Патріарх Київський Філарет відслужив Божественну літургію. Окрім великої кількості прихожан, на Літургії були присутні засновник ордену Святого Пантелеймона, заслужений лікар України Князевич В.М., завідувач кафедри церковно-практичних дисциплін КПБА, кандидат богословських наук Чокалюк С.М., професор Козявкін В.І., а також інші нагороджені орденом лікарі.

Богослужіння завершилося молебнем до великомученика і цілителя Пантелеймона, під час якого Святійший Патріарх Філарет промовив молитву за Україну, а по завершенню літургії, представники ордену, за давньою традицією, подарували ікону святого великомученика і цілителя Пантелеймона Предстоятелеві УПЦ Київського Патріархату.